\require{AMSmath} Differentiëren Ik heb een functie $f(x)=\ln^2x+\ln(x^2)$. Hoe kan ik dit differentiëren en hoe werk ik met de $\ln^2(x)$? Melike Student universiteit België - vrijdag 23 oktober 2020 Antwoord Er zijn twee dingen die je vooraf kan doen. Je weet inmiddels dat je bij logaritme altijd even moet 'checken' of het handig kan.Bedenk:$\ln ^2 (x) = (\ln (x))^2$Dus je begint zo:$\eqalign{ & f(x) = \ln ^2 (x) + \ln (x^2 ) \cr & f(x) = (\ln (x))^2 + 2 \cdot \ln (x) \cr}$Verder uitwerken en voila... WvR vrijdag 23 oktober 2020 Re: Differentiëren ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een functie $f(x)=\ln^2x+\ln(x^2)$. Hoe kan ik dit differentiëren en hoe werk ik met de $\ln^2(x)$? Melike Student universiteit België - vrijdag 23 oktober 2020
Melike Student universiteit België - vrijdag 23 oktober 2020
Er zijn twee dingen die je vooraf kan doen. Je weet inmiddels dat je bij logaritme altijd even moet 'checken' of het handig kan.Bedenk:$\ln ^2 (x) = (\ln (x))^2$Dus je begint zo:$\eqalign{ & f(x) = \ln ^2 (x) + \ln (x^2 ) \cr & f(x) = (\ln (x))^2 + 2 \cdot \ln (x) \cr}$Verder uitwerken en voila... WvR vrijdag 23 oktober 2020
WvR vrijdag 23 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq