\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90746 Re: Differentiëren Ja, het is gelukt! Dankkwel!:) Melike Student universiteit België - donderdag 22 oktober 2020 Antwoord Heel goed. Voor de rest van de wereld mijn complete uitwerkingen: $ \eqalign{ & f(x) = (3x + 4)\root 4 \of {\left( {2x + 1} \right)^3 } \cr & f(x) = (3x + 4)\left( {2x + 1} \right)^{\frac{3} {4}} \cr & f'(x) = 3\left( {2x + 1} \right)^{\frac{3} {4}} + (3x + 4) \cdot \frac{3} {4}(2x + 1)^{ - \frac{1} {4}} \cdot 2 \cr & f'(x) = 3\left( {2x + 1} \right)^{\frac{3} {4}} + (3x + 4) \cdot \frac{3} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} \cr & f'(x) = 3\left( {2x + 1} \right)^{\frac{3} {4}} + \frac{{9x + 12}} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} \cr & f'(x) = 3\left( {2x + 1} \right)^{\frac{3} {4}} \cdot \frac{{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} + \frac{{9x + 12}} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} \cr & f'(x) = \frac{{6\left( {2x + 1} \right)}} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} + \frac{{9x + 12}} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} \cr & f'(x) = \frac{{12x + 6 + 9x + 12}} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} \cr & f'(x) = \frac{{21x + 18}} {{2\root 4 \of {2x + 1} }} \cr} $ Bij wiskunde komt altijd alles wel ergens van pas. WvR donderdag 22 oktober 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja, het is gelukt! Dankkwel!:) Melike Student universiteit België - donderdag 22 oktober 2020
Melike Student universiteit België - donderdag 22 oktober 2020
Heel goed. Voor de rest van de wereld mijn complete uitwerkingen: $ \eqalign{ & f(x) = (3x + 4)\root 4 \of {\left( {2x + 1} \right)^3 } \cr & f(x) = (3x + 4)\left( {2x + 1} \right)^{\frac{3} {4}} \cr & f'(x) = 3\left( {2x + 1} \right)^{\frac{3} {4}} + (3x + 4) \cdot \frac{3} {4}(2x + 1)^{ - \frac{1} {4}} \cdot 2 \cr & f'(x) = 3\left( {2x + 1} \right)^{\frac{3} {4}} + (3x + 4) \cdot \frac{3} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} \cr & f'(x) = 3\left( {2x + 1} \right)^{\frac{3} {4}} + \frac{{9x + 12}} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} \cr & f'(x) = 3\left( {2x + 1} \right)^{\frac{3} {4}} \cdot \frac{{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} + \frac{{9x + 12}} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} \cr & f'(x) = \frac{{6\left( {2x + 1} \right)}} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} + \frac{{9x + 12}} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} \cr & f'(x) = \frac{{12x + 6 + 9x + 12}} {{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1} {4}} }} \cr & f'(x) = \frac{{21x + 18}} {{2\root 4 \of {2x + 1} }} \cr} $ Bij wiskunde komt altijd alles wel ergens van pas. WvR donderdag 22 oktober 2020
WvR donderdag 22 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq