Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiëren

Hoi,
Ik moet een functie differentiëren en ik weet niet of ik juist zit. Ik heb er een plaatje bijgestuurd voor de duidelijkheid. mijn uitkomst zou anders moeten zijn maar ik weet niet hoe ik aan die uitkomst moet geraken en of ik überhaupt dat nog wel moet doen.

De functie is: $
f(x) = (3x + 4)\root 4 \of {\left( {2x + 1} \right)^3 }
$

Melike
Student universiteit België - donderdag 22 oktober 2020

Antwoord

Tot 'De uitkomst' gaat het helemaal goed. De volgende stap is onder één noemer zetten. Je moet de breuken gelijknamig maken:

$
\eqalign{
& f'(x) = 3\left( {2x + 1} \right)^{\frac{3}
{4}} + \frac{{9x + 12}}
{{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1}
{4}} }} \cr
& f'(x) = 3\left( {2x + 1} \right)^{\frac{3}
{4}} \cdot \frac{{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1}
{4}} }}
{{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1}
{4}} }} + \frac{{9x + 12}}
{{2\left( {2x + 1} \right)^{\frac{1}
{4}} }} \cr}
$

Lukt dat?

WvR
donderdag 22 oktober 2020

 Re: Differentiëren  

©2001-2024 WisFaq