\require{AMSmath} Diffferentiëren met verschillende regels Hoi,Hoe differentieer ik $f(x) = \left( {x - \sqrt {1 - x^2 } } \right)^2$? Melike Student universiteit België - donderdag 22 oktober 2020 Antwoord Met de kettingregel en de standaardafgeleide van de wortelfunctie. Twee keer zelfs...$\eqalign{ & f(x) = \left( {x - \sqrt {1 - x^2 } } \right)^2 \cr & f'(x) = 2\left( {x - \sqrt {1 - x^2 } } \right) \cdot \left( {1 - \frac{1}{{2\sqrt {1 - x^2 } }} \cdot - 2x} \right) \cr} $Nu de haakjes wegwerken en gelijksoortige termen samennemen en alles onder één noemer zetten. WvR donderdag 22 oktober 2020 Re: Diffferentiëren met verschillende regels ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi,Hoe differentieer ik $f(x) = \left( {x - \sqrt {1 - x^2 } } \right)^2$? Melike Student universiteit België - donderdag 22 oktober 2020
Melike Student universiteit België - donderdag 22 oktober 2020
Met de kettingregel en de standaardafgeleide van de wortelfunctie. Twee keer zelfs...$\eqalign{ & f(x) = \left( {x - \sqrt {1 - x^2 } } \right)^2 \cr & f'(x) = 2\left( {x - \sqrt {1 - x^2 } } \right) \cdot \left( {1 - \frac{1}{{2\sqrt {1 - x^2 } }} \cdot - 2x} \right) \cr} $Nu de haakjes wegwerken en gelijksoortige termen samennemen en alles onder één noemer zetten. WvR donderdag 22 oktober 2020
WvR donderdag 22 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq