Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90728 

Re: Differentiëren met verschillende regels

ik heb het geprobeerd tot een bepaald stap, vanaf daar kan ik niet verder. ik heb er een plaatje bijgestuurd ter verduidelijking. hoe moet ik dan verder?

Melike
Student universiteit België - dinsdag 20 oktober 2020

Antwoord

Je kunt de machten met een negatieve exponent naar de noemer fietsen...

$
\eqalign{
& f(x) = \frac{2}
{{\sqrt x }} + \frac{{\sqrt x }}
{2} \cr
& f(x) = 2x^{ - \frac{1}
{2}} + \frac{1}
{2}x^{\frac{1}
{2}} \cr
& f'(x) = 2 \cdot - \frac{1}
{2}x^{ - 1\frac{1}
{2}} + \frac{1}
{2} \cdot \frac{1}
{2}x^{ - \frac{1}
{2}} \cr
& f'(x) = - x^{ - 1\frac{1}
{2}} + \frac{1}
{4}x^{ - \frac{1}
{2}} \cr
& f'(x) = - \frac{1}
{{x^{1\frac{1}
{2}} }} + \frac{1}
{{4x^{\frac{1}
{2}} }} \cr}
$

...en dan weer terugvertalen naar wortels.,,

WvR
dinsdag 20 oktober 2020

 Re: Re: Differentiëren met verschillende regels 
 Re: Re: Differentiëren met verschillende regels 

©2001-2024 WisFaq