\require{AMSmath} Differentiëren met verschillende regels Hoi,Ik snap niet hoe ik hier een differentiatie kan maken van:f(x)= 2/√x + √x/2Ik hoop dat je me kan verder helpen? Melike Student universiteit België - dinsdag 20 oktober 2020 Antwoord Dat gaat handig als je de termen schrijf als machten van $x$ met gebroken en negatieve exponenten. Dat begint zo:$\eqalign{ & f(x) = \frac{2}{{\sqrt x }} + \frac{{\sqrt x }}{2} \cr & f(x) = 2x^{ = \frac{1}{2}} + \frac{1}{2}x^{\frac{1}{2}} \cr} $Dan differentiëren en daarna de gebroken en negatieve exponenten weer wegwerken.Zou dat lukken? WvR dinsdag 20 oktober 2020 Re: Differentiëren met verschillende regels ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi,Ik snap niet hoe ik hier een differentiatie kan maken van:f(x)= 2/√x + √x/2Ik hoop dat je me kan verder helpen? Melike Student universiteit België - dinsdag 20 oktober 2020
Melike Student universiteit België - dinsdag 20 oktober 2020
Dat gaat handig als je de termen schrijf als machten van $x$ met gebroken en negatieve exponenten. Dat begint zo:$\eqalign{ & f(x) = \frac{2}{{\sqrt x }} + \frac{{\sqrt x }}{2} \cr & f(x) = 2x^{ = \frac{1}{2}} + \frac{1}{2}x^{\frac{1}{2}} \cr} $Dan differentiëren en daarna de gebroken en negatieve exponenten weer wegwerken.Zou dat lukken? WvR dinsdag 20 oktober 2020
WvR dinsdag 20 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq