\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90598 Re: Voorschrift van homografische functie zoeken Toch nog een vraag, als ik mag. Onze leraar gaf ons deze vereenvoudige functie f(x) = a + b/(x-c). We moeten dit gebruiken. Maar waar is dan de d verdwenen? Dit is toch niet gelijk aan ax+b/cx+d?Bedankt. Evi 3de graad ASO - zondag 4 oktober 2020 Antwoord Je kunt \eqalign{ f(x) = \frac{{6x - 2}} {{3x + 4}} } schrijven als:\eqalign{ f(x) = 2 - \frac{{10}} {{3x + 4}} }Dat kan ook, maar de redenering wordt dan een beetje anders. Probeer 't maar 's uitgaande van \eqalign{ f(x) = 1 - \frac{b} {{x - c}} }Anders doe ik later op de avond nog 's een poging. WvR zondag 4 oktober 2020 Re: Re: Voorschrift van homografische functie zoeken ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Toch nog een vraag, als ik mag. Onze leraar gaf ons deze vereenvoudige functie f(x) = a + b/(x-c). We moeten dit gebruiken. Maar waar is dan de d verdwenen? Dit is toch niet gelijk aan ax+b/cx+d?Bedankt. Evi 3de graad ASO - zondag 4 oktober 2020
Evi 3de graad ASO - zondag 4 oktober 2020
Je kunt \eqalign{ f(x) = \frac{{6x - 2}} {{3x + 4}} } schrijven als:\eqalign{ f(x) = 2 - \frac{{10}} {{3x + 4}} }Dat kan ook, maar de redenering wordt dan een beetje anders. Probeer 't maar 's uitgaande van \eqalign{ f(x) = 1 - \frac{b} {{x - c}} }Anders doe ik later op de avond nog 's een poging. WvR zondag 4 oktober 2020
WvR zondag 4 oktober 2020
©2001-2025 WisFaq