Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorschrift van homografische functie zoeken

Hallo,

Ik moet het voorschrift van een homografische functie zoeken (ax+b/cx+d) met nulwaarde 1/3 , HA y = 2 en grafiek gaat door het punt (-1,-8).

Ik heb dit bereikt:

nulwaarde = 1/3 \Rightarrow f1/3 = 0 \Rightarrow a1/3+b=0 \Rightarrow a=-3b.
Punt (-1,-8) \Rightarrow f(-1)=-8 \Rightarrow -a+b/-c+d=-8 \Rightarrow a=-b+8c-8d.
HA y=2 \Rightarrow quotient van de deling = HA \Rightarrow quotient van ax+b/cx/d = a/c \Rightarrow a/c=2 \Rightarrow a=2c.
Ik heb een stelsel van 3 vergelijkingen met 4 onbekenden. Hoe moet ik verder? Ik heballe info gebruikt?
Bedankt.

Evi
3de graad ASO - zondag 4 oktober 2020

Antwoord

Je bent al een eind op weg. Je kunt ook zoeken in WisFaq. Soms kom je dan bruikbare dingen tegen:Helpt dat?

WvR
zondag 4 oktober 2020

 Re: Voorschrift van homografische functie zoeken 

©2001-2025 WisFaq