\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90322 Re: Machten Ik begrijp de macht stappen niet. Ik heb dus tussen haakjes 2 tot min 3 macht en dan staat er nog buiten min 1 macht. romeo Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 12 augustus 2020 Antwoord Ja precies. Dat is dus een macht van een macht.Voorbeeld:$(x^2)^3 = x^2·x^2·x^2=x^6$Maar ik had ook kunnen schrijven:$(x^2)^3 = x^{2·3}=x^6$Bij een macht van een macht kun je de exponenten vermenigvuldigen. Als 'algemene rekenregel' geldt:$(x^p)^q = x^{p·q}$Dus in jouw geval:$\left( {2^{ - 3} } \right)^{ - 1} = 2^{ - 3 \times - 1} = 2^3 = 8$Meer moet het niet zijn. Zie ook Wat zijn machten? voor meer.NaschriftMaar dit kan natuurlijk ook:$\eqalign{\left( {2^{ - 3} } \right)^{ - 1} = \left( {{1 \over {2^3 }}} \right)^{ - 1} = \left( {{{2^3 } \over 1}} \right)^1 = 2^3 = 8}$ WvR woensdag 12 augustus 2020 Re: Re: Machten ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik begrijp de macht stappen niet. Ik heb dus tussen haakjes 2 tot min 3 macht en dan staat er nog buiten min 1 macht. romeo Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 12 augustus 2020
romeo Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 12 augustus 2020
Ja precies. Dat is dus een macht van een macht.Voorbeeld:$(x^2)^3 = x^2·x^2·x^2=x^6$Maar ik had ook kunnen schrijven:$(x^2)^3 = x^{2·3}=x^6$Bij een macht van een macht kun je de exponenten vermenigvuldigen. Als 'algemene rekenregel' geldt:$(x^p)^q = x^{p·q}$Dus in jouw geval:$\left( {2^{ - 3} } \right)^{ - 1} = 2^{ - 3 \times - 1} = 2^3 = 8$Meer moet het niet zijn. Zie ook Wat zijn machten? voor meer.NaschriftMaar dit kan natuurlijk ook:$\eqalign{\left( {2^{ - 3} } \right)^{ - 1} = \left( {{1 \over {2^3 }}} \right)^{ - 1} = \left( {{{2^3 } \over 1}} \right)^1 = 2^3 = 8}$ WvR woensdag 12 augustus 2020
WvR woensdag 12 augustus 2020
©2001-2024 WisFaq