Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuken

Welke breuk is 7,225?

youri
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 8 juni 2020

Antwoord

Er zijn allerlei soorten breuken: echte en onechte breuken, samengestelde breuken, decimale breuken, stambreuken, ... Noem maar op.

$
\eqalign{
& 7,225 \cr
& 7\frac{{225}}
{{1000}} \cr
& 7\frac{9}
{{40}} \cr
& \frac{{7225}}
{{1000}} \cr
& \frac{{289}}
{{40}} \cr}
$

Kies maar uit...

Maar waarschijnlijk is het de bedoeling om er $
\eqalign{7\frac{9}
{{40}}}
$ van te maken.

WvR
maandag 8 juni 2020

 Re: Breuken 

©2001-2024 WisFaq