\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 88881 Re: Factoren en wortels Misschien dat ik toch de vraag verkeerd heb geformuleerd/begrepen. Ik zal een foto van de opdracht sturen en hoop zo wat wijzer te worden! Denise Student universiteit België - zondag 22 december 2019 Antwoord Dat is inderdaad wel iets anders... $ \eqalign{ & a = \frac{{4\root 3 \of 2 \cdot \sqrt 8 }} {{\root 6 \of {32} }} \cr & a = \frac{{4\root 3 \of 2 \cdot \sqrt {2^3 } }} {{\root 6 \of {2^5 } }} \cr & a = \frac{{2^2 \cdot 2^{\frac{1} {3}} \cdot 2^{1\frac{1} {2}} }} {{2^{\frac{5} {6}} }} \cr & a = 2^{2 + \frac{1} {3} + 1\frac{1} {2} - \frac{5} {6}} \cr & a = 2^3 \cr & \to {}^2\log \left( {\sqrt {2^3 } } \right) = 1\frac{1} {2} \cr} $ ...en wat denk je... ik heb 't goed. Helpt dat? WvR zondag 22 december 2019 Re: Re: Factoren en wortels ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Misschien dat ik toch de vraag verkeerd heb geformuleerd/begrepen. Ik zal een foto van de opdracht sturen en hoop zo wat wijzer te worden! Denise Student universiteit België - zondag 22 december 2019
Denise Student universiteit België - zondag 22 december 2019
Dat is inderdaad wel iets anders... $ \eqalign{ & a = \frac{{4\root 3 \of 2 \cdot \sqrt 8 }} {{\root 6 \of {32} }} \cr & a = \frac{{4\root 3 \of 2 \cdot \sqrt {2^3 } }} {{\root 6 \of {2^5 } }} \cr & a = \frac{{2^2 \cdot 2^{\frac{1} {3}} \cdot 2^{1\frac{1} {2}} }} {{2^{\frac{5} {6}} }} \cr & a = 2^{2 + \frac{1} {3} + 1\frac{1} {2} - \frac{5} {6}} \cr & a = 2^3 \cr & \to {}^2\log \left( {\sqrt {2^3 } } \right) = 1\frac{1} {2} \cr} $ ...en wat denk je... ik heb 't goed. Helpt dat? WvR zondag 22 december 2019
WvR zondag 22 december 2019
©2001-2024 WisFaq