\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 88026 Re: Een bestuur van 5 personen Beste, ik heb het geprobeerd maar het lukt mij niet. Mohame 3de graad ASO - woensdag 8 mei 2019 Antwoord Vragen:Op hoeveel manieren kan je 3 vrouwen kiezen uit een groep van 4?Op hoeveel manieren kan je 2 mannen kiezen uit een groep van 6?Op hoeveel manieren kan je dan 3 vrouwen en 2 mannen kiezen?Antwoorden: \left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 3 \\ \end{array}} \right) \left( {\begin{array}{*{20}c} 6 \\ 2 \\ \end{array}} \right) \left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 3 \\ \end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} 6 \\ 2 \\ \end{array}} \right) = 60 Doe hetzelfde voor 4 vrouwen en 1 man.Vraag:Op hoeveel manieren kan je 5 personen kiezen uit een groep van 10?Antwoord:\left( {\begin{array}{*{20}c} {10} \\ 5 \\ \end{array}} \right) = 252 ...en dan ben je er al bijna!Problemen? Bestudeer eerst de theorie! Zie bijvoorbeeld combinaties, maar misschien heb je wel een boek of een reader?Antwoord \begin{array}{l} \# 3vrouwen = \left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 3 \\ \end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} 6 \\ 2 \\ \end{array}} \right) = 60 \\ \# 4vrouwen = \left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 4 \\ \end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} 6 \\ 1 \\ \end{array}} \right) = 6 \\ \# totaal = \left( {\begin{array}{*{20}c} {10} \\ 5 \\ \end{array}} \right) = 252 \\ P(3\,\,of\,\,4\,\,vrouwen) = \frac{{66}}{{252}} = \frac{{11}}{{42}} \\ \end{array} WvR woensdag 8 mei 2019 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste, ik heb het geprobeerd maar het lukt mij niet. Mohame 3de graad ASO - woensdag 8 mei 2019
Mohame 3de graad ASO - woensdag 8 mei 2019
Vragen:Op hoeveel manieren kan je 3 vrouwen kiezen uit een groep van 4?Op hoeveel manieren kan je 2 mannen kiezen uit een groep van 6?Op hoeveel manieren kan je dan 3 vrouwen en 2 mannen kiezen?Antwoorden: \left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 3 \\ \end{array}} \right) \left( {\begin{array}{*{20}c} 6 \\ 2 \\ \end{array}} \right) \left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 3 \\ \end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} 6 \\ 2 \\ \end{array}} \right) = 60 Doe hetzelfde voor 4 vrouwen en 1 man.Vraag:Op hoeveel manieren kan je 5 personen kiezen uit een groep van 10?Antwoord:\left( {\begin{array}{*{20}c} {10} \\ 5 \\ \end{array}} \right) = 252 ...en dan ben je er al bijna!Problemen? Bestudeer eerst de theorie! Zie bijvoorbeeld combinaties, maar misschien heb je wel een boek of een reader?Antwoord \begin{array}{l} \# 3vrouwen = \left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 3 \\ \end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} 6 \\ 2 \\ \end{array}} \right) = 60 \\ \# 4vrouwen = \left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 4 \\ \end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} 6 \\ 1 \\ \end{array}} \right) = 6 \\ \# totaal = \left( {\begin{array}{*{20}c} {10} \\ 5 \\ \end{array}} \right) = 252 \\ P(3\,\,of\,\,4\,\,vrouwen) = \frac{{66}}{{252}} = \frac{{11}}{{42}} \\ \end{array} WvR woensdag 8 mei 2019
WvR woensdag 8 mei 2019
©2001-2025 WisFaq