Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87101 

Re: Variable berekenen van een logaritme

ik stel de vergelijking van p log(px-1) gelijk aan 1

dan krijg ik de P1=px-1
p=px-1
p-px+1=0
hier kan ik ook niet veel mee

bij p log(px-1)=0

krjg ik p0=px-1
1=px-1
px=2
p=x/2 hier ook niet ik snap de vraag eigenlijk niet wat ze hier willen

mboudd
Leerling mbo - dinsdag 13 november 2018

Antwoord

Ik reken met je mee:
$p^0=px-1$
$1=px-1$
$x=2/p$
Als je nu wil dat x groter of gelijk aan 1 is moet p kleiner of gelijk zijn dan 2 en positief.
Duidelijk zo?

js2
dinsdag 13 november 2018

 Re: Re: Variable berekenen van een logaritme 

©2001-2025 WisFaq