Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Variable berekenen van een logaritme

Voor welke waarde is de uitkomst van plog(px-1)=0
groter dan of gelijk aan 1?

P=px-1
p-px+1=0
p2-4p=0
P(p-4)=0
p=0v p=4
volgens mij moet p$>$4 zijn maar in t boek staat
0$<$p$\le$2

doe ik iets fout?

mboudd
Leerling mbo - maandag 12 november 2018

Antwoord

Ik snap niet hoe je aan de eerste regel komt. Bovendien verdwijnt x plots uit je vergelijking. Vreemd.
Begin al eens met de definitie van logaritme toe te passen. De p-logaritme is de exponent die je p moet geven om px-1 te bekomen. Kun je zo verder?

js2
maandag 12 november 2018

 Re: Variable berekenen van een logaritme 

©2001-2025 WisFaq