\require{AMSmath} Naam voor een kansverdeling Ik heb de volgende dichtheidsfundtie in Maple notatie:f(t) = (t··(p+1)·a·exp(-(tp+1·a)/(p+1)))/(t) met 0$<$t en 0$<$pmet de volgende hazard rate function (in Maple notatie):h(t) = a·tpHeeft deze dichtheidsfunctie een naam en hoe zou ik de dichtheidsfunctie het beste kunnen noemen voor het geval p = 1/2 dus h(t) =a·sqrt(t)Ik heb gekeken of de dichtheidsfundtie voor de 'power-law distributions' (zie Wikipedia) eraan voldeed, maar het lukte me niet dat aan te tonen. Ad van Docent - maandag 13 maart 2017 Antwoord Het lijkt vrij veel op onderstaande verdeling Zie Wikipedia: Type-2 Gumbel kphart maandag 13 maart 2017 Re: Naam voor een kansverdeling ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de volgende dichtheidsfundtie in Maple notatie:f(t) = (t··(p+1)·a·exp(-(tp+1·a)/(p+1)))/(t) met 0$<$t en 0$<$pmet de volgende hazard rate function (in Maple notatie):h(t) = a·tpHeeft deze dichtheidsfunctie een naam en hoe zou ik de dichtheidsfunctie het beste kunnen noemen voor het geval p = 1/2 dus h(t) =a·sqrt(t)Ik heb gekeken of de dichtheidsfundtie voor de 'power-law distributions' (zie Wikipedia) eraan voldeed, maar het lukte me niet dat aan te tonen. Ad van Docent - maandag 13 maart 2017
Ad van Docent - maandag 13 maart 2017
Het lijkt vrij veel op onderstaande verdeling Zie Wikipedia: Type-2 Gumbel kphart maandag 13 maart 2017
Zie Wikipedia: Type-2 Gumbel
kphart maandag 13 maart 2017
©2001-2024 WisFaq