Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83408 

Re: Zoeken naar maxima en minima

Is f(5)=-63 geen lokaal maximum? want het hoort als randpunt f'(5)= 36 0 dus lokaal maximum ?

Of moet er gekeken worden naar f(5) en dan bepaald worden welke waarde het grootst is en welke het kleinst voor het absoluut max en min en daarna de lokale toekennen?

ik zie dat ik dit symbool "" heb gebruikt per ongeluk.

Glenn
Student universiteit België - donderdag 1 december 2016

Antwoord

Klopt, je hebt helemaal gelijk.
f(5)=-63 is een lokaal maximum.

hk
donderdag 1 december 2016

©2001-2024 WisFaq