\require{AMSmath} Zoeken naar maxima en minima f(x)= 2x3-9x2-24x+32 op interval [1;5]Bereken de minima en maxima. Als oplossing heb ik hier: f'(x)= 6x2-18x-24nulpunten zoeken is -1 en 4f''(x)= 12x-18f''(-1)= -30 < 0 dus lokaal maxf''(4)= 30 > 0 dus lokaal minanalyse van de randpuntenf'(1)= -36 > 0 dus lokaal maxf'(5)= 36 < 0 dus lokaal maxsamenvatting lokale minima op [1;5] in x=4 -> f(4) = -82lokale maxima op [1;5] in x=-1 ->f(-1)= 45 a= 1 ->f(1)= 1 b= 5 ->f(5)= -63Mag ik het punt x=-1 wel meerekenen als maximum? Ik denk van niet aangezien het niet op het interval ligt...Bedankt voor de info ! Zoeken naar maxima en minima Glenn Student universiteit België - donderdag 1 december 2016 Antwoord f(4)=-80 volgens mij.Nee, x=-1 valt buiten het domein en reken je niet mee.Conclusie:absoluut maximum: f(1)=1absoluut minimum: f(4)=-80lokaal maximum: f(5)=-63 hk donderdag 1 december 2016 Re: Zoeken naar maxima en minima ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x)= 2x3-9x2-24x+32 op interval [1;5]Bereken de minima en maxima. Als oplossing heb ik hier: f'(x)= 6x2-18x-24nulpunten zoeken is -1 en 4f''(x)= 12x-18f''(-1)= -30 < 0 dus lokaal maxf''(4)= 30 > 0 dus lokaal minanalyse van de randpuntenf'(1)= -36 > 0 dus lokaal maxf'(5)= 36 < 0 dus lokaal maxsamenvatting lokale minima op [1;5] in x=4 -> f(4) = -82lokale maxima op [1;5] in x=-1 ->f(-1)= 45 a= 1 ->f(1)= 1 b= 5 ->f(5)= -63Mag ik het punt x=-1 wel meerekenen als maximum? Ik denk van niet aangezien het niet op het interval ligt...Bedankt voor de info ! Zoeken naar maxima en minima Glenn Student universiteit België - donderdag 1 december 2016
Glenn Student universiteit België - donderdag 1 december 2016
f(4)=-80 volgens mij.Nee, x=-1 valt buiten het domein en reken je niet mee.Conclusie:absoluut maximum: f(1)=1absoluut minimum: f(4)=-80lokaal maximum: f(5)=-63 hk donderdag 1 december 2016
hk donderdag 1 december 2016
©2001-2025 WisFaq