\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 83405 Re: Bepaal intervallen waar de functie stijgt of daalt Kan je me ook uitleggen waarom? Ik snap het niet goed met die haakjes? bv. f(x) = 4x3+2x2+x-13 is toch viermaal drie = 12x2 enz...hiervan is f'(x) = 12x2+4x+1 Bas 3de graad ASO - donderdag 1 december 2016 Antwoord Je bedoelt: \eqalign{ & (x + 2)^3 (x - 1) = \cr & (x^3 + 6x^2 + 12x + 8)(x - 1) \cr & x^4 + 5x^3 + 6x^2 - 4x - 8 \cr} Maar dat is niet handig... f(x) = (x + 2)^3 (x - 1) Dan is: \eqalign{ & f'(x) = 3(x + 2)^2 (x - 1) + (x + 2)^3 \cdot 1 \cr & f'(x) = ... \cr} Weet je wel... de productregel... Toch? WvR donderdag 1 december 2016 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan je me ook uitleggen waarom? Ik snap het niet goed met die haakjes? bv. f(x) = 4x3+2x2+x-13 is toch viermaal drie = 12x2 enz...hiervan is f'(x) = 12x2+4x+1 Bas 3de graad ASO - donderdag 1 december 2016
Bas 3de graad ASO - donderdag 1 december 2016
Je bedoelt: \eqalign{ & (x + 2)^3 (x - 1) = \cr & (x^3 + 6x^2 + 12x + 8)(x - 1) \cr & x^4 + 5x^3 + 6x^2 - 4x - 8 \cr} Maar dat is niet handig... f(x) = (x + 2)^3 (x - 1) Dan is: \eqalign{ & f'(x) = 3(x + 2)^2 (x - 1) + (x + 2)^3 \cdot 1 \cr & f'(x) = ... \cr} Weet je wel... de productregel... Toch? WvR donderdag 1 december 2016
WvR donderdag 1 december 2016
©2001-2025 WisFaq