Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Polynoom in standaard vorm zetten

Uitwerken van polynoom, waarvan de macht kleiner is dan 3 of 0. Geef de macht en de coëfficiënt a in standaard vorm.
-3(x+4)(x-2)+2(3x-1)=ax3+bx2+cx+d

Dit is wat ik zover heb.
-3x2-6x+24+6x-2 ?

Hoe moet ik nu berekenen wat a is? De macht is 2, dat vermoed ik gezien deze berekening zover.

Astrid
Student hbo - zondag 6 november 2016

Antwoord

Je krijgt zo te zien -3x^2+22 en dat is een tweedegraadspolynoom. Je kunt het polynoom ook schrijven als 0\cdot x^3-3\cdot x^2+0\cdot x+22. Daaruit volgt wat a is.

kphart
zondag 6 november 2016

 Re: Polynoom in standaard vorm zetten 
Re: Polynoom in standaard vorm zetten

©2001-2025 WisFaq