\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 8278 Re: Afgeleide van een 10-tot de... bedankt koen die wist ik al maar hetgeen ik me niet herinnerde was de afgeleide van 10^(x-a), het is te zeggen tien tot de (functie van x)ste; is dit evenals (10^x)'= 10^x * log 10 ? of niet Lorenz Student universiteit België - zaterdag 8 maart 2003 Antwoord Hoi, als we hebben f(x)=ax dan is f'(x) = ax·ln(a) Niet vergeten dat D[af(x)]=af(x)·ln(a)·D[f(x)] Dus afgeleide 10x-a= 10x-a·ln(10)· 1 Koen zondag 9 maart 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
bedankt koen die wist ik al maar hetgeen ik me niet herinnerde was de afgeleide van 10^(x-a), het is te zeggen tien tot de (functie van x)ste; is dit evenals (10^x)'= 10^x * log 10 ? of niet Lorenz Student universiteit België - zaterdag 8 maart 2003
Lorenz Student universiteit België - zaterdag 8 maart 2003
Hoi, als we hebben f(x)=ax dan is f'(x) = ax·ln(a) Niet vergeten dat D[af(x)]=af(x)·ln(a)·D[f(x)] Dus afgeleide 10x-a= 10x-a·ln(10)· 1 Koen zondag 9 maart 2003
Koen zondag 9 maart 2003
©2001-2024 WisFaq