Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82696 

Re: Re: Differentiëren

Gilbert
Ik ben nog niet goed wakker.
Ik zie niet hoe je komt tot z=80/2pi+8
Als ik het gelijkstel aan 0 kom ik tot
z+8z=80/2pi
z(1+8)=80/2pi
z=80/2pi(1+8)
Kun jij het even uitwerken voor mij ?
Dank u bij voorbaat

David
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 17 augustus 2016

Antwoord

Hallo David,

We stellen de afgeleide van de oppervlakte gelijk aan nul:

Opp'=2z+1/$\pi$·2(20-2z)·-2 = 0

2z - 1/$\pi$·4(20-2z) = 0
2z - 1/$\pi$·(80-8z) = 0
2$\pi$z -(80-8z) = 0
2$\pi$z -80 +8z = 0
2$\pi$z +8z = 80
z(2$\pi$+8) = 80
z = 80/(2$\pi$+8)

OK zo?

GHvD
woensdag 17 augustus 2016

©2001-2024 WisFaq