Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82512 

Re: Lineaire DIFFVergelijking,constante coëfficiënt

Dag KLaas Pieter,
Ik had je voorstel ook al geprobeerd maar dan met een andere notatie .Ik maakte de fout om voor 3sin2x en 2cos2x een vergelijking in te voeren zodat ik bekwam:
Asin2x+Bcos2x +Csin2x +Dcos2x +Ex2+Fx+G en zo kwam ik er niet bij afleiden tot wat ik nu als resltaat gevonden heb.
Ik was het te ver gaan zoeken.
Met uw voorstel bekwam ikA=1; B=0;C=-1 D=E=0
en vind nu
y= Ce^-3x-x2+sin2x+C' wat strookt met Wolframresultaat !
Dank U voor de nuttige informatie die mij deed inzien dat ik een verkeerd voorstel voor oplossing had aangegeven .Het uwe klopt, na uitwerking en afleiden, perfect in het kader om onbepaalde coëfficiënten teru te vinden. Dus perfect.
Groetjes
RIk

Rik Le
Iets anders - vrijdag 1 juli 2016

Antwoord

Blij het te horen

kphart
zaterdag 2 juli 2016

 Re: Re: Lineaire DIFFVergelijking,constante coëfficiënt 

©2001-2025 WisFaq