\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 77065 Re: Re: Toepassingen Ik doe iets fout denk ik maar zie het niet :( Colman Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 8 december 2015 Antwoord Neem 's aan dat je deze functie hebt:$f(x)=(x-7)^2+(\frac{1}{3}x^2-1)^2$Haakjes wegwerken:$f(x)=\frac{1}{9}x^4+\frac{1}{3}x^2-14x+50$Je kunt dan de afgeleide bepalen:$f'(x)=\frac{4}{9}x^3+\frac{2}{3}x-14$Neem nu $f'(x)=0$ en bereken $x$. Wat blijkt? $x=3$.Voor $p=3$ is de afstand minimaal! WvR dinsdag 8 december 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik doe iets fout denk ik maar zie het niet :( Colman Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 8 december 2015
Colman Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 8 december 2015
Neem 's aan dat je deze functie hebt:$f(x)=(x-7)^2+(\frac{1}{3}x^2-1)^2$Haakjes wegwerken:$f(x)=\frac{1}{9}x^4+\frac{1}{3}x^2-14x+50$Je kunt dan de afgeleide bepalen:$f'(x)=\frac{4}{9}x^3+\frac{2}{3}x-14$Neem nu $f'(x)=0$ en bereken $x$. Wat blijkt? $x=3$.Voor $p=3$ is de afstand minimaal! WvR dinsdag 8 december 2015
WvR dinsdag 8 december 2015
©2001-2024 WisFaq