\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 75615 Re: Onbekende letters berekenen Hoi, bedankt voor het antwoord!Je mag hier uitgaan van de vorm (x2+cx+1) aangezien de constante term 1 is, lijkt me. Maar -1·-1 geeft toch ook 1?En stel dat de constante term bv. 4 zou zijn. Wat doe je dan aangezien 4=4·1, 4=(-4)·(-1),4=2·2...? Sarah Student Hoger Onderwijs België - maandag 18 mei 2015 Antwoord Daar zit wel iets in...Gebruik dan:(x2+ax+b)(x2+cx+d)=x4+x2+1Je krijgt dan:a+c=0ac+b+d=1ad+bc=0bd=1Oplossen geeft:a=-1 en b=1 en c=1 en d=1 ofa=1 en b=1 en c=-1 en d=1..goed plan... WvR maandag 18 mei 2015 Re: Re: Onbekende letters berekenen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, bedankt voor het antwoord!Je mag hier uitgaan van de vorm (x2+cx+1) aangezien de constante term 1 is, lijkt me. Maar -1·-1 geeft toch ook 1?En stel dat de constante term bv. 4 zou zijn. Wat doe je dan aangezien 4=4·1, 4=(-4)·(-1),4=2·2...? Sarah Student Hoger Onderwijs België - maandag 18 mei 2015
Sarah Student Hoger Onderwijs België - maandag 18 mei 2015
Daar zit wel iets in...Gebruik dan:(x2+ax+b)(x2+cx+d)=x4+x2+1Je krijgt dan:a+c=0ac+b+d=1ad+bc=0bd=1Oplossen geeft:a=-1 en b=1 en c=1 en d=1 ofa=1 en b=1 en c=-1 en d=1..goed plan... WvR maandag 18 mei 2015
WvR maandag 18 mei 2015
©2001-2025 WisFaq