Algebra Analyse Bewijzen De grafische rekenmachine Discrete wiskunde Fundamenten Meetkunde Oppervlakte en inhoud Rekenen Schoolwiskunde Statistiek en kansrekenen Telproblemen Toegepaste wiskunde Van alles en nog wat
|
\require{AMSmath}
Re: Kansverdeling bij een lottospel
Ik snap niet hoe je de kans berekend. Hoe moet je daaraan beginnen?
jennif
3de graad ASO - zaterdag 21 juni 2014
Antwoord
Op Hoe bereken je de kans om bij lotto? stond een voorbeeld.
In jouw geval heb je 30 balletjes, met 4 goed en 26 fout. Nu moet je achtereenvolgens 0, 1, 2, 3 of 4 goed uitrekenen. Dat gaat zo:
$ \begin{array}{l} P(0\,\,goed) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {26} \\ 4 \\ \end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ 4 \\ \end{array}} \right)}} \approx ... \\ P(1\,\,goed) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 1 \\ \end{array}} \right)\left( {\begin{array}{*{20}c} {26} \\ 3 \\ \end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ 4 \\ \end{array}} \right)}} \approx ... \\ P(2\,\,goed) = \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 2 \\ \end{array}} \right)\left( {\begin{array}{*{20}c} {26} \\ 2 \\ \end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c} {30} \\ 4 \\ \end{array}} \right)}} \approx ... \\ ... \\ \end{array} $
Lukt dat?
Zie ook 5. Hypergeometrische verdeling
WvR
zaterdag 21 juni 2014
©2001-2024 WisFaq
|
|