Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73083 

Re: Substitutie en/of scheiding van variabelen

Ja de derdemachtswortel hoort bij het product xy. Hoe kan je het dan doen? Moet je de wortelfunctie eerst omschrijven of iets anders?

Ayla
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 21 mei 2014

Antwoord

Beste Ayla,

Gebruik $\sqrt[3]{xy} = \sqrt[3]{x}\sqrt[3]{y}$ om de derdemachtswortel van y vervolgens mee naar het andere lid te brengen. Je kan de variabelen dus nog steeds scheiden; integreer dan beide leden.

mvg,
Tom

td
donderdag 22 mei 2014

©2001-2024 WisFaq