\require{AMSmath} Substitutie en/of scheiding van variabelen Hoe los ik de volgende differentiaalvergelijking op mbv substitutie en/of door scheiding van variabelen:y'=43√xy Ayla Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 20 mei 2014 Antwoord Beste Ayla,Hoort de derdemachtswortel alleen bij de x of bij het product xy? Het verloop is wel gelijkaardig, je kan inderdaad de variabelen scheiden:$$y' = 4\sqrt[3]xy$$ $$\frac{1}{y} \, dy = 4\sqrt[3]x \, dx$$Integreer nu beide leden.mvg,Tom td dinsdag 20 mei 2014 Re: Substitutie en/of scheiding van variabelen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik de volgende differentiaalvergelijking op mbv substitutie en/of door scheiding van variabelen:y'=43√xy Ayla Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 20 mei 2014
Ayla Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 20 mei 2014
Beste Ayla,Hoort de derdemachtswortel alleen bij de x of bij het product xy? Het verloop is wel gelijkaardig, je kan inderdaad de variabelen scheiden:$$y' = 4\sqrt[3]xy$$ $$\frac{1}{y} \, dy = 4\sqrt[3]x \, dx$$Integreer nu beide leden.mvg,Tom td dinsdag 20 mei 2014
td dinsdag 20 mei 2014
©2001-2025 WisFaq