Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72472 

Re: Drie oefeningen integreren

beste,
1) wanneer ik dit zo uitreken kom ik inderdaad
2$\int{}$√(1+t)dt uit, maar hoe moet ik dan verder?

2) als ik √(25x2+81)=t stel en ik reken dit uit, kom ik iets met 1/25 uit ipv 1/50, en die wortel in de noemer bekom ik ook niet...

nicola
3de graad ASO - zondag 9 maart 2014

Antwoord

Nicola,
$\int{}$√(1+t)dt=2/3(1+t)3/2 +C en als 25x2+81=t, dan is 50xdx=dt, dus
xdx =dt/50

kn
maandag 10 maart 2014

©2001-2024 WisFaq