Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Drie oefeningen integreren

beste,
voor mij huistaak van wiskunde zit ik met een klein probleempje... ik moet 3 oefeningen maken ivm integreren maar 2 hiervan lukken niet
ik vind het niet altijd duidelijk wat ik gelijk moet stellen aan u om dan zo de integraal te kunnen berekenen.
helpen jullie me omweg?

1) $\int{}$(√(1+ √(x))dx)/√(x)

2) $\int{}$(x dx)/(√(25x2+81))

alvast bedankt!

nicola
3de graad ASO - zaterdag 8 maart 2014

Antwoord

Nicolas,
1)Stel √x=t. Dit geeft 2$\int{}$√(1+t)dt
2)Stel √(25x2+81)=t. Dit geeft 1/50$\int{}$dt/√t.

kn
zaterdag 8 maart 2014

 Re: Drie oefeningen integreren 

©2001-2024 WisFaq