Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

Los deze integraal op:

$\int{}$(sin2x)dx/(3sin2x + 5cos2x)

$\to$ ik heb geprobeerd met sin2x te vervangen door 2sinxcosx en dan iets met substitutie verder te werken maar dat lukt niet

Vandev
3de graad ASO - maandag 3 maart 2014

Antwoord

Beste Hendrik,

Dat is nochtans een goed idee; vervang in de noemer ook cos2x door 1-sin2x
$$\int \frac{2\sin x \cos x}{3 \sin^2x+5(1-\sin^2 x)} dx =
\int \frac{2\sin x \cos x}{5-2 \sin^2x} dx$$
Neem dan de substitutie t = sin(x) en in de teller ontstaat (ongeveer) de afgeleide van de noemer. Kan je dan verder?

mvg,
Tom

td
maandag 3 maart 2014

 Re: Integreren 

©2001-2024 WisFaq