\require{AMSmath} Binomiaalgetallen 3 Kan je me op weg zetten voor volgend bewijs:C(n,p) · C(p,q) = C(n,q) · C(n-q,p-q) Maarte 3de graad ASO - zondag 16 februari 2014 Antwoord Daar was ie weer...$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ p \\\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} p \\ q \\\end{array}} \right)$=$\Large\frac{{n!}}{{(n - p)! \cdot p!}} \cdot \frac{{p!}}{{\left( {p - q} \right)! \cdot q!}}$$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ q \\\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} {n - q} \\ {p - q} \\\end{array}} \right)$=$\Large\frac{{n!}}{{(n - q)! \cdot q!}} \cdot \frac{{(n - q)!}}{{(n - q - (p - q)! \cdot (p - q)!}}$Probeer de uitdrukkingen te vereenvoudigen. Dan ben je er al bijna... WvR zondag 16 februari 2014 Re: Binomiaalgetallen 3 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan je me op weg zetten voor volgend bewijs:C(n,p) · C(p,q) = C(n,q) · C(n-q,p-q) Maarte 3de graad ASO - zondag 16 februari 2014
Maarte 3de graad ASO - zondag 16 februari 2014
Daar was ie weer...$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ p \\\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} p \\ q \\\end{array}} \right)$=$\Large\frac{{n!}}{{(n - p)! \cdot p!}} \cdot \frac{{p!}}{{\left( {p - q} \right)! \cdot q!}}$$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ q \\\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} {n - q} \\ {p - q} \\\end{array}} \right)$=$\Large\frac{{n!}}{{(n - q)! \cdot q!}} \cdot \frac{{(n - q)!}}{{(n - q - (p - q)! \cdot (p - q)!}}$Probeer de uitdrukkingen te vereenvoudigen. Dan ben je er al bijna... WvR zondag 16 februari 2014
WvR zondag 16 februari 2014
©2001-2024 WisFaq