Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69523 

Re: Lineaire regressie

Excuseer, ik dacht dat ik het gewoon verkeerd deed.

De volgende punten zijn gegeven:

3,4 4,6 5,2 8,0 10,7
48 52 58 79 96

K(a,b) = (48 - (3,4a+b))2 + (52 - (4,6a + b))2 + ... (zo voor alle 5 punten)

Uitgewerkt wordt dit:
238,25a2 + 5b2 - 4678,4a + 63,8ab - 660b

Partiële afgeleiden:
D1K(a,b) = 476,5a - 4678,4 + 63,8b = 0
D2K(a,b) = 10b + 63,8a = 0

Hieruit haal je dus a en b, wat bij mij niet klopt:
a = 67,36
b = -429,74

Pieter
Student universiteit België - zondag 13 januari 2013

Antwoord

In je formule staat ax(i) + b.
Het eerste punt is (3,4) neem ik aan. Maar dan is x(i) toch 3 en niet 3,4 ?
Zo ook bij de andere punten, lijkt me.

MBL
zondag 13 januari 2013

 Re: Re: Lineaire regressie 
 Re: Re: Lineaire regressie 

©2001-2024 WisFaq