Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Marktevenwicht

Hallo,

Ik zoek het consumenten- en producentensurplus a.d.h.v. een integraal bij p = q + 1 (aanbod) en p = 600/q+5 (vraag).
Ik heb eerst het marktevenwicht gezocht en daar loopt het blijkbaar al mis:
ik vind p = 21,... en q = 21,...
en blijkbaar zou het moeten zijn:
p = 5 en q = 6.
kan u mij aantonen hoe u tot het marktevenwicht komt?
Alvast bedankt,

Feline

feline
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 11 oktober 2011

Antwoord

Het marktevenwicht kan worden gevonden via q+1 = 600/q+5
Omdat q $>$ 0 is, kun je links en rechts met q vermeigvuldigen.
q·(q+1) = q·(600/q+5)
q2 + q = 600 +5q
q2-4q-600 = 0

Het antwoord volgt via de abc formule

De rest zou je zelf moeten kunnen oplossen

re
zaterdag 29 oktober 2011

 Re: Marktevenwicht 

©2001-2024 WisFaq