Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64346 

Re: Integreren

stel (x-2)=2sin (t) met t element van {-pie/2 , pie/2}
x=2sin (t)+2
dx=2cos (t) dt
√22-(x-2)2=√224sin2(t)=2cos (t)
t= bgsin (x-2)/2

DUS
=$\int{}$2cos (t) maal 2cos (t) dt
=4 $\int{}$ cos2(t)dt
=2(t+sintcost)+c
=2t+2sintcost+x
=2bgsin (x-2/2)+2(x-2/2)maal √4x-x2/2 + c

maar dit klopt niet met de oplossing
6bgsin (x-2/2)-1/2(x+6)√4x-x2 +c

Liese
3de graad ASO - maandag 21 februari 2011

Antwoord

Beste Liese,

Hoe kom je aan die integraal onder 'dus'...? Volgens mij vergeet je de x2 (om te zetten naar t) in de oorspronkelijke teller.
Verder valt de noemer net weg tegen dx = 2cos(t)dt, in plaats van vermenigvuldigen - die worteluitdrukking stond immers in de noemer.

mvg,
Tom

td
maandag 21 februari 2011

 Re: Re: Integreren 

©2001-2024 WisFaq