\require{AMSmath} Integreren Ik weet echt niet hoe te beginnen aan deze oefening.. Kan iemand helpen? integraal van x2/Ö4x-x2 Bedankt! Liese 3de graad ASO - zaterdag 19 februari 2011 Antwoord Beste Liese, Een goniometrische substitutie kan hier helpen; je herschrijft de noemer best om eenvoudig te zien welke dat precies is. 4x-x2 = 4-(x-2)2 = 22-(x-2)2 Stel x-2 = 2.sin(t) dus x = 2+2.sin(t). Kan je dan verder? mvg, Tom td zondag 20 februari 2011 Re: Integreren ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet echt niet hoe te beginnen aan deze oefening.. Kan iemand helpen? integraal van x2/Ö4x-x2 Bedankt! Liese 3de graad ASO - zaterdag 19 februari 2011
Liese 3de graad ASO - zaterdag 19 februari 2011
Beste Liese, Een goniometrische substitutie kan hier helpen; je herschrijft de noemer best om eenvoudig te zien welke dat precies is. 4x-x2 = 4-(x-2)2 = 22-(x-2)2 Stel x-2 = 2.sin(t) dus x = 2+2.sin(t). Kan je dan verder? mvg, Tom td zondag 20 februari 2011
td zondag 20 februari 2011
©2001-2024 WisFaq