\require{AMSmath} Bewijs Ik moet deze oefening oplossen, kan iemand mij helpen a heb ik gedaan via substitutie van cos(x) a Bereken I= de integraal van 0 tot pi van (sin(x)·dx)/(1+(cos(x))2) b Bewijs dat voor elke f, continu verondersteld in [0, a], geldt: integraal van 0 tot a van f(x)·dx = integraal van 0 tot a van f(a-x)·dx c Gebruik a en b om J = de integraal van 0 tot pi van (x·sin(x)·dx)/(1+(cos(x))2) te berekenen Bart V 3de graad ASO - dinsdag 18 januari 2011 Antwoord Bart a) Een substitutie van cos(x) is hier inderdaad het meest aangewezen. Je verkrijgt een standaardintegraal. b) Stel u=a-x. Dan volgt du=-dx. Pas de integratiegrenzen aan, als x=0 dan u=a-0=a, als x=a dan u=a-a=0. Het te bewijzen volgt. c) Gebruik eerst eigenschap b. Probeer dan partiële integratie om de integraal uit te werken. Mvg Kevin dinsdag 18 januari 2011 Re: Bewijs ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet deze oefening oplossen, kan iemand mij helpen a heb ik gedaan via substitutie van cos(x) a Bereken I= de integraal van 0 tot pi van (sin(x)·dx)/(1+(cos(x))2) b Bewijs dat voor elke f, continu verondersteld in [0, a], geldt: integraal van 0 tot a van f(x)·dx = integraal van 0 tot a van f(a-x)·dx c Gebruik a en b om J = de integraal van 0 tot pi van (x·sin(x)·dx)/(1+(cos(x))2) te berekenen Bart V 3de graad ASO - dinsdag 18 januari 2011
Bart V 3de graad ASO - dinsdag 18 januari 2011
Bart a) Een substitutie van cos(x) is hier inderdaad het meest aangewezen. Je verkrijgt een standaardintegraal. b) Stel u=a-x. Dan volgt du=-dx. Pas de integratiegrenzen aan, als x=0 dan u=a-0=a, als x=a dan u=a-a=0. Het te bewijzen volgt. c) Gebruik eerst eigenschap b. Probeer dan partiële integratie om de integraal uit te werken. Mvg Kevin dinsdag 18 januari 2011
Kevin dinsdag 18 januari 2011
©2001-2024 WisFaq