Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62413 

Re: Normaal verdeling

Bedankt voor je antwoord!
Echter als ik in de uitwerkingen van de opgave kijk dan komt er een heel antwoord uit.
Die 390 is van 6.5uur=390min (ondergrens)
1000 is de bovengrens
360 is (8x45)de z
De laatste in de rij is de standaardafwijking.

Deze standaardafwijking is volgens de uitwerkingen:
$\sigma$=√(100·8)
Het enige wat ik niet snap is hoe ze aan die 100 komen.
Ik denk dat het wat te maken heeft met de volgende rekenregel maar dat weet ik dus niet zeker:
z=((x-ì)/$\sigma$).

Nou zou ik graag willen weten wat ik in die rekenregel moet invullen zodat de standaardafwijking ($\sigma$) bekend word.

Uit de theorie kan ik opmaken dat x=grenswaarde en dat $\mu$=gemiddelde.

Ik hoop dat u me dit uit kan leggen!

Alvast bedankt!

M
Student hbo - woensdag 12 mei 2010

Antwoord

De variantie (100) is het kwadraat van de standaarddeviatie (10). Vandaar!

Maar verder begrijp ik nog steeds niet waar dan die 6,5 uur vandaan komt? Waarschijnlijk is dat de uitwerking van een andere vraag!?

De berekening van de standaarddeviatie heeft natuurlijk van alles te maken met de wortel-n-wet.

WvR
woensdag 12 mei 2010

 Re: Re: Normaal verdeling 

©2001-2024 WisFaq