Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

Gemiddelde = 4.70 ounces
Standaarddeviatie = 0,40 ounces
(1 ounce = 28,35 gram)

4.188-5.212 is een symmetrisch interval in ounces rond het populatiegemiddelde waarbinnen 80% van de sinasappels valt qua sapproductie.

Dit is een stelling.

Ik doe 4.70-5.212/0.40 = 1.28
4.70-4.188/0,40 = -1.28
Opzoeken geeft 89,97.
Dit is meer dan 80% dus de stelling is fout.
Volgens het antwoord moet de stelling juist zijn.
Waarom?

Mark
Student hbo - vrijdag 22 januari 2010

Antwoord

Maak eerst maar 's een tekening!

q61516img1.gif

Je berekent nu de kans op 'kleiner dan 5.212', maar daar ging het niet over. Het ging om de oppervlakte van het gele stuk onder de grafiek. Trek van die 0,8997 nog maar de kans op kleiner dan 4.188 af en je komt dan beter uit denk ik.

WvR
vrijdag 22 januari 2010

 Re: Normale verdeling 

©2001-2024 WisFaq