Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61264 

Re: Re: Re: Re: Integralen

Ook voor mij was dit vallen en opstaan geblazen. We vonden dus als resultaat:
y=1/2Int d [- (sqr(1-t)).2] + C Nu even substitueren en dan y= -sqr{1-(y-c)2} + C
Echter, ik controleer even bij Wolfram Alpha en zie een verschil, namelijk: y=-sqr{1-(c-y)2}+c
Is er nog iets aan de aandacht ontsnapt?
Bij voorbaat heel veel dank voor de hulp

Johan
Student hbo - zondag 3 januari 2010

Antwoord

Beste Johan,

Dat is hetzelfde, x2 is immers gelijk aan (-x)2; hier x = c-y.

mvg,
Tom

td
zondag 3 januari 2010

©2001-2025 WisFaq