Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59468 

Re: Re: Berekenen van een integraal

Kan je dan eens uitleggen hoe ik dat moet toepassen aub en eventueel het verdere verloop van de oefening uitleggen? We hebben namelijk nog geen goniometrische substitutie gezien ;o®

Nagare
3de graad ASO - zaterdag 30 mei 2009

Antwoord

Beste Nagare,

Met x = 3.tan(t) is dx = 3.sec2(t)dt, de integraal gaat over in:

q59469img1.gif

Nu kan je vereenvoudigen met de identiteit die ik gaf:

1+tan2t = sec2t, dus 9+9tan2t = 9sec2t

Dan valt er een hele hoop weg, schrijf het maar eens uit.

mvg,
Tom

td
zaterdag 30 mei 2009

 Re: Re: Re: Berekenen van een integraal 

©2001-2025 WisFaq