Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59466 

Re: Berekenen van een integraal

Oh beste Tom, ik merk net dat ik het verkeerd heb opgegeven... het is niet 2x maar x2... anders zou het idd erg gemakkelijk zijn. Gelden dezelfde regels dan? t = x2+9?
= dt = 2xdx...

Nagare
3de graad ASO - zaterdag 30 mei 2009

Antwoord

Beste Nagare,

In dat geval zou ik voor een goniometrische substitutie gaan, stel x = 3.tan(t) zodat je 1+tan2t = sec2t kan gebruiken.

mvg,
Tom

td
zaterdag 30 mei 2009

 Re: Re: Berekenen van een integraal 

©2001-2024 WisFaq