Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand punt tot rechte

Hallo
Ik heb een vraag bij een oefening. Ik heb het gevoel dat ik dichtbij zit maar ergens raak ik vast.
HIer is de opgave:

Bepaal de punten op a \to 2x-y+3= 0 die op een afstand van 2 liggen van b \to 4x-3y+1+0.

Ik heb deze 2 rechten in een normaal vergelijking geplaatst en gelijkgesteld aan 2.
|2X-Y+3|/(√5) = 2
en |4x -3y +1|/ (5) =2

Nu weet ik niet wat ik er precies mee moet doen. Ik moet ze denk ik niet gelijk stellen want we zoeken geen snijpunt. Ik weet ook dat bij beiden eeen van de 2 leden in het negatief moet zetten.

alvast bedankt !


Nickol
3de graad ASO - maandag 23 februari 2009

Antwoord

Nickolaas,
Zij P=(a,b) en de lijn l:4x-3y+1=0.Nu is de afstand van P tot l is
d(P,l)=|4a-3b+1|/5=2 en 2a-b+3=0,want P ligt op de lijn a.Dus je krijgt 2 vergelijkingen met 2 onbekenden.

kn
maandag 23 februari 2009

 Re: Afstand punt tot rechte 

©2001-2025 WisFaq