Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide

Nulpunten via 1ste orde afgeleide van 1+ 2(x1-1) +2 (x2-1) + 1/2 · [ 6·(x1-1)2 + 6( x2-1)2 - 2 · (x1-1)·(x2-1) ]

zou moeten zijn ( 3/5 3/5) Bij uitwerking zit ik vast bij die 1/2 · [ ....]

Alvast bedankt!

Kristo
Student universiteit België - zaterdag 17 januari 2009

Antwoord

Je zegt er niet bij wat je aan het doen bent: minimum/maximum van functie van ×® bepalen ? Iets anders kan ik me niet voorstellen......
Afgeleide naar x1 wordt: 2 + 6(x1-1) - (x2-1) = 0
Afgeleide naar x2 wordt: 2 + 6(x2-1) - (x1-1) = 0
Makkelijk is in te zien dat x1=x2 en dan geldt dus ook 2 + 6(x1-1) - (x1-1) = 0 Û 5(x1-1)=-2 Û x1-1 = -0,4 Û x1=0,6 en dus ook x2=0,6

Hopelijk was dat de bedoeling

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 18 januari 2009

 Re: Afgeleide  

©2001-2024 WisFaq