Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57917 

Re: Integralen

hoi,
ok, maar hoe kan ik dan nog aan een ln geraken? met een wortel kan dat toch niet of wel?
alvast bedankt
groetjes yann

yan
3de graad ASO - woensdag 14 januari 2009

Antwoord

Yan,
Ja dat kan wel.Stel Ö(1+t2)= -t+y.Hieruit volgt dat
tdt/Ö(1+t2)=-dt+y.Nu -dt naar het linkerlid brengen en onder èèn noemer brengen geeft:(t+Ö(1+t2))dt/(Ö(1+t2))=dy, waaruit volgt dat dt/Ö(1+t2)=dy/y en dit geeft de ln.

kn
woensdag 14 januari 2009

©2001-2024 WisFaq