Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen

dag meneer of mevrouw,
ik heb nog een vraagje,
ik moet de volgende integraal berekenen:
ò dx/ V((x2 +2x +5))
maar ik weet niet goed hoe ik moet beginnen
kan het met substitutie? ik heb dat dan gedaan en kom dan op 1/2 ò (dt/ Vt (x+1) ) maar klopt dit?
zo niet wat moet ik dan wel doen?
alvast erg bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - woensdag 14 januari 2009

Antwoord

Yann,
x2+2x+5=(x+1)2+4=4{((x+1)/2)2+1}.Stel (x+1)/2=t.Dit geeftòdt/(Ö(1+t2).Dat moet wel lukken.

kn
woensdag 14 januari 2009

 Re: Integralen 

©2001-2024 WisFaq