Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57413 

Re: Vierkantsvergelijking

Bij de eerste weet ik nog steeds niet wat te doen
Moet je de 2e VKV niet naar de standaarvorm brengen zodat x2+x+y=0? Of is dit het antwoord

Mathia
2de graad ASO - donderdag 4 december 2008

Antwoord

Mathias,
In de vergelijking is,neem ik aan,k een onbekende constante.De oplossing hangt dus van k af.Neem b.v.k=1,dan krijg je (x+1)2= 16,dus x+1=4 of x+1=-4.
Algemeen:x+2k-1= 2(k+1) of x+2k-1= -2(k+1).

kn
donderdag 4 december 2008

©2001-2024 WisFaq