Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierkantsvergelijking

x2+(4k-2)x-3.(4k+1)=0
Zo los ik dit op:
x2+4kx-2x-12k+3=0
maar dan weet ik het niet meer,het is toch niet als een standaardvorm? Iemand die me de stappen kan geven?
Dank u.

/x2+2x-9/=6
x2+2x+9-6=0
x2+2x+3=0
klopt dit?
De // staat voor absolute waarde,dus is men standaardformule correst?

Mathia
2de graad ASO - donderdag 4 december 2008

Antwoord

Mathias,
De eerste vergl:bijv:(x+2k-1)2= 3(4k+1)+(2k-1)2= 4(k+1)2.
De tweede vgl:Uit |x2+2x-9|=6 volgt x2+2x-9= 6 of x2+2x-9=-6.

kn
donderdag 4 december 2008

 Re: Vierkantsvergelijking  

©2001-2024 WisFaq