\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 56988 Re: Afgeleide van e-x hallo,de kettingregel is :f'(x)= g'(h(x)).h'(x)ik stel e-x = e^((x)-1)voor g(x) neem ik exvoor f(x) neem ik -1dus f'(x) is dan ex.(-1) . D1 = - exis dat juist? ik vraag dit omdat iemand mij zei dat het -e-x moest zijn.hartelijk dank voor het snelle antwoordmvgPhil Phil Student universiteit België - zondag 2 november 2008 Antwoord Beste Phil,Let op: -x is niet hetzelfde als x-1, dit laatste is namelijk 1/x.Met f(x) = g(h(x)) = e-x kan je g(x) = ex en h(x) = -x nemen, pas dan de regel toe.mvg,Tom td zondag 2 november 2008 Re: Re: Afgeleide van e-x ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo,de kettingregel is :f'(x)= g'(h(x)).h'(x)ik stel e-x = e^((x)-1)voor g(x) neem ik exvoor f(x) neem ik -1dus f'(x) is dan ex.(-1) . D1 = - exis dat juist? ik vraag dit omdat iemand mij zei dat het -e-x moest zijn.hartelijk dank voor het snelle antwoordmvgPhil Phil Student universiteit België - zondag 2 november 2008
Phil Student universiteit België - zondag 2 november 2008
Beste Phil,Let op: -x is niet hetzelfde als x-1, dit laatste is namelijk 1/x.Met f(x) = g(h(x)) = e-x kan je g(x) = ex en h(x) = -x nemen, pas dan de regel toe.mvg,Tom td zondag 2 november 2008
td zondag 2 november 2008
©2001-2025 WisFaq