Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55953 

Re: Kijken of differentiaalvergelijking homogeen is

Ik begrijp nog steeds niet goed wat ik nu juist moet doen.

Katrie
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 12 juni 2008

Antwoord

Katrien,Neem jouw tweede voorbeeld:die kunnen we schrijven als
dy/dx=(x3+y3)/(xy2-y3)=f(x,y).Nu is f(tx,ty)=(t3x3+t3y3)/(txt2y2-t3y3)=
=t3(x3+y3)/(t3(xy2-y3))=f(x,y).hopelijk zo duidelijk.

kn
donderdag 12 juni 2008

©2001-2024 WisFaq