Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kijken of differentiaalvergelijking homogeen is

Hoe kan je kijken of een differentiaalvergelijking homogeen is? Want ik moet homogene vergelijkingen oplossen door een gepaste substitutie. Ik dacht dat een homogene differentiaalvergelijking homogeen is als (P(x,y)dx + Q(x,y)dy = 0) P(x,y) en Q(x,y) van dezelfde orde en dezelfde graad zijn maar waarom is de volgende vergelijking niet homogeen: (x + y + 2)dx + (2x - 2y + 1)dy =0 en deze vergelijking wel: (x3 + y3) dx - (xy2 - y3)dy =0?

Alvast bedankt! X

Katrie
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 12 juni 2008

Antwoord

Katrien,
De diff.vgl.dy/dx=f(x,y) is homogeen als f(tx,ty)=f(x,y) voor alle t¹0.Pas dit eens toe op de gegeven voorbeelden.

kn
donderdag 12 juni 2008

 Re: Kijken of differentiaalvergelijking homogeen is 

©2001-2024 WisFaq